Radionice sa Akengen

Svaka radionica je edukativni i transformacijski proces, zaokružen jednom tematskom celinom. Tematski deo je neophodan, kao materijal za um, da bi nam dao dozvolu za proces rada sa emocijama, podsvesnim i nadsvesnim delovima, duhovnim nivoom i viševremenskim konceptom. Većina radionica na koje smo navikli usmerena je na upotrebu određene tehnike. Kao majka tajne, Ifa sveštenica i terapeutkinja šamanskim tehnikama, okrenuta sam celovitom pristupu – kako podržati pojedinca na svim nivoima njegovog života – zbog čega je raspon terapeutskih znanja i tehnika širok i isprepleten. Svaka radionica usmerena je na odabranu životnu tematiku, a nema životnog područja koje ne može biti tema rada: mudrost, lična snaga, samorealizacija, zdravlje i vitalnost, blagostanje, međuljudski odnosi i socijalizacija, celovitost, ženska snaga, unutrašnje dete, razumevanje i rad sa arhetipovima prirode.

Radionice su obično trosatne, celodnevne ili dvodnevne. Ritam i dinamiku rada diktira grupa, sa svim pojedincima koji je sačinjavaju. Iako postoji unapred dat tematski okvir, svaki učesnik usmerava radionicu i određuje postupke kojima će se rad odvijati. Isprepleteni su mnogobrojni pristupi: rad sa dušom i duhovnom esencijom (Orijem), različite šamanske tehnike, kao što su vraćanje delova duše, aktivacija DNK, egzorcizam, rad sa entitetima, neurolingvističko programiranje… do koncepta mudrosti i razumevanja svih nivoa ljudskog života putem filozofije Ifa, kao i putem svih iskustava iz praktičnog života.

Zbog svoje kvalifikacije za rad sa genetikom i sa našim duhovnim izvorom, kao i zbog holističkog terapeutskog pristupa, duhovni delovi učesnika na radionicama osete da mogu izneti ozbiljne teme. Zbog moje neprekidne izgradnje znanja i energetske spremnosti, koja intenzivno traje 20 godina, na radionicama često odlazimo u veliku dubinu podsvesnih i nesvesnih nivoa duše, koja oseti da je polje asistencije dovoljno veliko da može da izroni. Nikada ne radim sama, nego uz asistenciju predaka, uz podršku energija koje su među najintenzivnijim energijama ljudskog života, a to su predačke energije, uz podršku Zemlje, esencije biljaka, Sunca, svih energija prirode i njenih arhetipova. Sve to omogućuje da radionice budu transformacijske, da u procesima isceljujemo duboke nivoe postojanja, duše i podsvesti, da osvešćujemo i otklanjamo koprenu da bismo izronili ličnu tajnu života. U podržavajućoj atmosferi i razumevanju, integrišemo um sa svojom duhovnom esencijom, emocijama i telom, budimo celovitu intuiciju, intuiciju tela za delovnje, radimo na razumevanju životnih principa, života i sebe.

Radionice su organizovane da omoguće kontinuitet rada na planu duhovne higijene, revitalizacije, neprekidne obnove. Često radimo sa podsvešću, kad treba da usvoji neki zdrav emotivni program, radimo na unošenju specifičnih energija prirode (Oriša), radimo sa svim nivoima prošlosti kako bismo aktivirali određeno znanje iz nabora naše podsvesti, prošlih života, svojih spiritualnih društava (egbea) ili putem reference časnih predaka iz ovog ili drugih univerzuma. Radimo energetska čišćenja, reprogramiranje budućnosti, isceljivanje prošlosti. Način na koji učesnici doživljavaju radionice je individualan: neki osete pripremne procese kroz snove, neki intenzivno doživljavaju sam tok radionice, neki naknadno dožive reakciju na proces.

Radionice su pogodne i za one koji se pripremaju za terapijski rad, pri čemu su svesni da tehnika koju praktikuju predstavlja samo put, a da adekvatan pristup čoveku, u svoj njegovoj celovitosti, zahteva široko razumevanje života i individualnosti. Za svakoga ko teži ka tome da bude dobar terapeut, neminovno je da radi na prečišćavanju, aktivaciji i upotrebi sopstvene snage, da živi svoju celovitost. Rad na celovitosti nikada se ne završava. Uvek radimo na aktivaciji sopstvene snage, na čišćenju, na većoj prisutnosti, na spremnosti za život i izazove koje nosi. Važno je da se razumevanje i znanje postepeno grade, jer ako poletimo na peti sprat bez izgrađene baze razumevanja, ponašanja, umeštanja u život, brzo ćemo pasti. Na radionicama učestvuju psihoterapeuti, psiholozi, medicinski radnici, regresoterapeuti, učitelji, roditelji, umetnici… jer su životne teme mudrosti i samorealizacije bitne svima koji su dovoljno ambiciozni da žive sebe. Duhovnost nije majstorstvo u određenoj tehnici, nego funkcionalnost za život i stil života.

Mesta održavanja radionica

Novi Sad, Joga studio Hipokrat

Beograd, Centar Holitimed

Kragujevac, Wellness Studio Escape

Zadar, Centar Tara

    Kontakt obrazac