Uticaj predaka na naš život

Od predaka smo nasledili fizičko telo, emocije, način razmišljanja i spiritualnost. Možemo naslediti i bolesti zavisnosti, kao i uzroke neuspeha, što treba prečistiti u samim korenima. U šamanizmu i filozofiji Ifa, odavno se radi sa DNK i sistemima za pročišćavanje spiritualne genetike. Preci imaju ključ i pristup u prošlo vreme. Oni mogu ispraviti ono što je u prošlosti izašlo iz ravnoteže.
Snaga predaka koristi se kao jedna od najsnažnijih energija koja postoji u ovom univerzumu, za podršku nama. Na nivou predaka postoje sva znanja i mudrosti koje su ikada postojale na ovom svetu, časni preci su simbol mudosti, dugovečnosti i radosti života.

Danas je posledica prošlosti. Na temelju onoga što smo sa sobom doneli iz prošlosti, šta smo nasledili, napravili i odlučili, mi smo danas ono što jesmo. Sve to utiče na naše partnerske odnose, emocionalnu stabilnost, fizičko zdravlje, osećaj patnje ili radost, nivo uspeha…

Genetika naših predaka

Naši preci predstavljaju našu bazu, temelj, korene našeg života. Dali su nam život, veza su između naše duše i života na ovoj planeti. Naravno da naši koreni nisu uvek ono što bismo želeli za sebe ili za svoju decu, pogotovo ne poteškoće koje nasleđujemo, počevši od fizičkih bolesti, emocionalnih i mentalnih nestabilnosti, preko neuspeha na području ljubavi, posla, života, do preranih smrti… Smatra se da na nas utiče barem 7 generacija predaka, što znači 254 potencijalna donatora različitih svojstava. Ako bežimo od prošlosti i od svojih predaka, ako ih ne prihvatamo, ujedno bežimo od sopstvenih korena i od sebe, čime osujećujemo dobar i stabilan život. U šamanizmu i filozofiji Ifa, energije časnih predaka upotrebljavaju s namerom da se genetika prečisti i uskladi s našim postojanjem.

Uticaj kolektivne genetike i uticaj predaka na prostor

Osim genetike naših predaka, na nas utiče i kolektivna genetika. Na primer, ako smo rođeni u velikom gradu zapadnog sveta, već od samog rođenja i tokom odrastanja bivamo pod sasvim drugačijim uticajem vaspitanja, kulture i životnih vrednosti, nego da smo se rodili u Indiji. Narodi se takođe međusobno razlikuju i prošlost jednog naroda utiče na svakog pojedinca. Ako predsednik države odluči da smanji porez, to utiče i na nas, pa je lako razumeti da i kolektivno nasleđe ima svoj uticaj. Pod uticajem smo religije i duhovne genetike svojih predaka, njihovih obećanja, dugova, ratova, muško-ženskih odnosa…

Neki su prostori dodatno opterećeni teškim uticajem prošlosti: prerane smrti, sukobi ili ratovi. Zbog toga su na takvim prostorima u sadašnjosti učestalije prerane smrti, iz generacije u generaciju se ponavljaju sukobi, veći je procenat bolesti zavisnosti, depresije ili sličnih manifestacija.

Smrt i uticaj mrtvih

Smrt je prirodna koliko i rođenje, jedno bez drugog ne postoje. Kad neko umre nakon dugog života tokom koga je ostvario veći deo svojih snova i vizija, smrt je nalik pravu na odlazak na spavanje nakon napornog dana. Dok spavamo, ni svest ni telo nisu budni, ali podsvest i duša jesu. Zato smatramo da su preci živi mrtvi, jer njihove duše žive u paralelnom svetu. Kad neko tokom života realizuje mnoštvo dobrih stvari, ne samo u smislu novca, nego je, na primer, postigao emocionalnu stabilnost, unutrašnji mir, bio je uzor poštovanja i mudrosti, smatra se da nakon smrti postaje naš časni predak. Takođe se smatra da se ljubav i podrška za decu, kao i za generacije nakon njega, pojačavaju, zbog čega je podrška i zaštita predaka jedna od najsnažnijih energija ovog univerzuma koju možemo imati uz sebe.

Zataknute duše

Nisu sve smrti dobre, niti su svi preci časni. Kad se desi iznenadna prerana smrt (automobilska nesreća, smrt mlade osobe, samoubistvo i druge stravične smrti) duša je u šoku i često ne može da napreduje na dobar predački nivo. Često ostane zakočena, luta, ponekad traži pomoć živih, a pošto je oni ne čuju, može se prilepiti na njihovu vitalnu energiju. Čovek tad oseća težinu, nedostatak energije i snage, emocionalnu teskobu ili strah, a ponekad i njegova sudbina vremenom krene u smeru pokojnikove sudbine. Samoubistvo, na primer, može da zarazi nekoliko narednih generacija, zbog čega je potrebno tretirati takvu smrt, pomoći zataknutoj duši da ide dalje i pročistiti uticaj te sudbine, jer postoji velika mogućnost da se ponovi nekome iz iste porodice, čak i posle dve ili tri generacije. Zataknute duše ponekad se nalaze i na prostoru nesreće, kao u kućama gde se odigrala trauma, što može da utiče na ljude koji tu žive i rade.

Ponavljanje sudbina

Vrlo često situacija nije isključivo crna ili bela. Da bi nam život krenuo u dobrom smeru, nekad je precima vrlo teško, naročito onima koji nisu proživeli svoj život ili nisu imali mogućnost, hrabrost i razumevanje da bi realizovali ono zbog čega su došli u život. S jedne strane nas vole i žele da nas podrže, a s druge strane nam ostavljaju svoje neostvarene želje, terete, životne modele i ponavljajuće sudbine. Roditelji obično daju detetu ono što imaju, a ne ono šta je detetu potrebno. Kako ni oni sami ne razumeju sopstveni život, tako nisu u stanju da podrže dete u u njegovoj individualnosti. Zato je potrebno mnogo rada sa precima, da bi se oni postavili u poziciju iz koje nam mogu biti dobri peci, što znači da sami otklone svoje terete i da se pobrinu da se njihova sudbina ne ponavlja, nego da nas podržavaju na našem individualnom putu.

    Kontakt obrazac