Arhetipska ponašanja i ljudski karakteri

Uticaj božanstava prirode i principa koji postoje u ovom univerzumu na ljude je potpun. Mi jesmo deo prirode. U nama može da se manifestuje odlučnost i snaga munje, brzina tornada, milina mora. Na našu odluku o radu i zanatu uticali su možda arhetipovi isceljivana ili Oriša Ogun koja nas uči o tehničkom napretku. Na međusobne odnose trebalo bi da najviše deluje energija tolerancije različitosti – Ešu. Naša vitalnost je dar Oriše Majki Univerzuma. Možemo biti lav, hrabar i samosvestan; možemo biti miš, plašljiv ali sistematičan… U nama su minerali stari milijarde godina, jer smo dobili dar tela od Majke Zemlje. Možda smo provokativno simpatični, jer je u nama mnogo esence energije Egbe.

Neki arhetipovi su preovladavajući u čoveku čitavog života, jer je već rođen s tim arhetipom unutar svog duhovnog individualnog bistva, a neki su primetni samo u određenim životnim ciklusima. S arhetipovima možemo polirati našu osobnost, možemo razviti razumevanje za različitost među ljudima i kroz to razumeti međuljudske odnose, kao i odnose čovek – priroda, čovek – život.

Postoji divinacijski proces, koji je zasnovan na arhetipovima prirode i koji u potpunosti razotkrije čovekovu sudbinu, smer, izazove. I mi, ljudi, deo smo prirode i manifestujemo prirodu, u božanskom i fizičkom smislu. Ljubav postoji jer arhetip vode sadrži tu duhovnu esencu u sebi.

Rad na karakteru i međusobnim odnosnima s arhetipovima prirode (radionica):

  • Prepoznavanje arhetipskog ponašanja
  • Priziv božanstava – energija
  • Programiranje i manipulacija energijom za poliranje svog karaktera
  • Rad sa ljudskom sudbinom na osnovu božanstava prirode – Oriša.