Jesenji ritrit: Dete u nama

Izvir, od 27. do 29. novembra 2020. godine

Program

26. novembar, pripremni dan: individualni obredi ne temu unutrašnjeg deteta i nevidljivih patnji, prekid paktova sa paralelnim svetom.
U 18 časova darivanje (priziv) predačkim energijama.

27. novembar, okupljanje u 17 časova
Obredi priziva Oriša s kojima radimo na unutrašnjem detetu (Ešu, Egbe, Kori, Ađagunmale, Đirivo, Oluigbo, Oluveri, Logolo, Iroko, Baoba…)
Upoznavanje i učenje o arhetipovima za rad na socijalizaciji, konstruktivnim i destruktivnim silama unutar nas.

28. novembar: Abiku fenomen, nestabilnost i slabost naspram otpornosti
Obred: svaki učesnik posvetiće svoje drvo života i/li bananovac, kao oltar energije života, neprekidne obnove i vitalnosti koji nosi sa sobom kući.
Festival Oriše života u Grobljah

29. novembar: Edukacija i transformacijski rad na temu unutrašnjeg deteta i uticaja paralelnog društva (putovanje u podsvest, komunikacija s našim prijateljima iz paralelnog sveta…)
Paralelno se preporučuje kreativni rad (glina, slikanje, izrada nakita) jer kroz igru i stvaranje spontano dolazimo u kontakt sa unutrašnjim detetom.

Dete u nama je onaj deo nas koji je odgovoran za nivo radosti i emotivnu stabilnost, za stvaralačku snagu i naše talente. Upravo na nivou deteta još postoji sećanje na naš individualni put, misiju, sudbinu. Zato se često treba vratiti na izvor sopstvene reke, do tačke u kojoj su nas od nas samih udaljili vaspitanje, sistemi, strah da ćemo biti odbačeni ako ne budemo kao svi ostali…

Jedan od izazova teme unutrašnjeg deteta je kako se socijalizovati, kako naći svoje jato ptica u vidljivom svetu, kako preživeti u različitosti društva. Rad s unutrašnjim detetom je neprekidna zadaća. Kao što se svaki dan kupamo i jedemo, tako je potrebno da održavamo duhovnu komunikaciju sa onim delom nas koji predstavlja naš izvor, naše sećanje na to ko smo, našu radost i stvaralačku snagu.

Cena ritrita je 170 EUR. U cenu su uračunata dva noćenja, hrana (osim posebnih režima ishrane), svi rituali i daritve. U cenu nije uračunata donacija i troškovi za ulaz na Festival Oriša u Domžalama.