Zimski ritrit: Ori i ciklusi

Izvir, od 25. do 28. decembra 2020. godine

Orinaša bit, lično individualno božanstvo u nama, naš unutrašnji vodič za život, nosilac naše sudbine, unutrašnji kompas. Sve što nam se u životu dešava zavisno je od našeg Orija: naše odluke, slučajnosti koje nam se odigravaju, sposobnost reagovanja na izazove, kompatibilnosti, talenti, dužina života, prelazi… Zato je naša predanost, nega, razumevanje, komunikacija s Orijem osnova svakog duhovnog rada i svega u životu. Od Orija zavisi da li rešenja prihvatamo ili ne. Ori može biti izuzetno aktivan u traženju rešenja i puta, a može biti u komi ili privremeno odsutan.

Ritrit je namenjen osvešćivanju bitnosti rada s Orijem, načinima rada s njim, revitalizaciji Orija, centriranju na naš put, revitalizaciji i punjenju vitalnosti Orija i unutrašnjih duhovnih baterija, pripremi za nov ciklus.
Nova godina kao nov ciklus je prilika da izdvojimo vreme da napravimo reviziju i reciklažu, da zaključimo stare cikluse, da postavimo ciljeve, da obnovimo i aktiviramo energiju i krenemo u nov ciklus spremni.

Program

25. decembar, u 18 časova: okupljanje
Večernji ritual za energiju Ešu, za početak duhovnog rada, i za energiju Obatala.

26. decembar:
Obredi za zaključivanje starog otvaranje novog ciklusa, transformacija i oslobađanje snage vezane unutar starog ciklusa.
Daritve za energiju Oluveri, Jemanđa i ostale energije vode koje predstavljaju čiščenje.
Pranje Orija: ritualno pranje glave kao simbola našeg bistva u Spa de Kluns (prirodni izvor termalne vode).

27. decembar: Postavljanje ciljeva za novi ciklus
Individualne konsultacije sa energijom Ifa, odnosno, spiritualna dijagnostika za usmerenje u novom ciklusu.
Ritual za energiju materijalizacije, za podršku i realizaciju želja (energija Iya-mi).
Bori ritual (dodatna opcija za učesnike koji žele Bori ili dolaze samo na Bori).

28. decembar: Daritva za Ađe, energiju blagostanja, napretka, dobre sreće i novca, da podrži naše ciljeve
Pranje i reprogramiranje Ađe oltara.

Bori ritual (dodatni program)

Bori znači ebo (spiritualno čišćenje) za Ori. Obred je namenjen čiščenju, revitalizaciji, punjenju, reprogramiranju Orija, povezivanju Orija s našim postojanjem u vidljivom svetu. To je izraz našeg poštovanja i kraljevske nege nas samih, poštovanja sebe kao duhovnog bića i postavljanja sebe na najviše mesto u svom životu, odnosno, stavljanja i nošenja duhovne krune. Bori otvara naše duhovne oči i našu duhovnu viziju. Prestajemo da budemo slepi pored otvorenih očiju i postajemo sposobni da vidimo svoj život. Jer, ako ne znamo šta da napravimo od svog života, ako ne prepoznamo mogućnosti, ako ne razumemo šta uopšte da radimo sa svojim životom – slepi smo.

Što više Borija uradimo, više smo uravnoteženi u životu. Bori ritual radimo da bismo imali volju, energiju i sposobnost da se potrudimo za ono što želimo. To je ritual koji revitalizuje, obnavlja, budi nas, sinhronizuje naš um sa našim duhovnim delom.

Cena ritrita (bez Borija) je 230 EUR. Cena Bori rituala je 350 EUR.
Za učesnike ritrita koji žele da urade Bori ritual popust je 100 EUR (znači, doplata za Bori je 250 EUR).

Sa sobom poneti odeću za bacanje, dva veća peškira, novčanicu (npr. 100 RSD, 20 Kuna, 5 EUR) ako ćete raditi Bori.
Učesnici ritrita su moji gosti sa obezbeđenim smeštajem i hranom (osim u slučaju posebnih zahteve oko ishrane – hranu poneti sa sobom, kuhinja je na raspolaganju).