Prolećna akcija: Uz energetsko čišćenje prostora Ađe oltar dobijate besplatno!

Moj prostor pod suncem, tačka u kojoj je usidrena moja vizija za život.

Samo u zdravom i duhovno čistom prostoru moja je duša živa, u miru i radosna.

Duhovni koncept čistoće prostora u kome živimo, radimo, boravimo, još je bitniji nego fizička čistoća. Naše telo, dom gde živimo, radni prostor, prostor šireg okruženja, države, kontinenta… sve to utiče na nas, na naš uspeh, na to kako se osećamo. Prostor zavisi od geografije, ali i od genetike, od toga šta u njega unosimo, odnosno, šta se prethodno unosilo.

Šta ako je uzrok mojih životnih poteškoća u prostoru u kome živim?

Energija prostora jako je bitna za naš život, jer prostor utiče na:

  • našu vitalnost i zdravlje;
  • emocije (nivo sreće, zadovoljstva, ljubav, odnosno, međusobne odnose);
  • kreativnost i uspeh.

Svaki prostor ima svoju istoriju i inprint energije onoga što se tamo događalo, nosi uspomene ljudi koji su tamo živeli i to odaje onima koji su tamo sada.

Duhovno čišćenje prostora

Ako se u prostoru ne osećamo dobro ili se selimo u prostor u kome je neko živeo pre nas, ako je iza nas težak životni period (na primer: bolest, razvod, emocionalne turbulencije, smrt nekoga iz porodice, posebno ako je pokojnik živeo u tom prostoru), ako radimo u firmi gde je mnoštvo sukoba i problema, preporučuje se energetsko pročišćavanje prostora.

Slično kao što možemo raditi sa spiritualnom energijom čoveka i pročistiti je, možemo očistiti i energiju prostora. I kada nema ekstremnih situacija, preporuka je da se prostor u kome provodimo mnogo vremena, u kome stanujemo i(li) radimo, ciklično očisti, jer se naša energija menja, napredujemo emocionalno i spiritualno ili je došlo do smene naših životnih ciklusa. Uporedo mora napredovati i naš prostor, kao i naša okolina, kako bi nas podržavali, a ne vukli unazad, vraćali na staro i sabotirali napredak.

Prolećna akcija!

Duhovno-energetsko čišćenje prostora (staništa, kuće, životnog prostora, poslovnog prostora, teritorije) Ifa sveštenica izvodiće na području Beograda, Novog Sada, Zagreba i Rijeke. Možete proveriti da li je vašem prostoru potrebno čišćenje i kako ga treba izvesti.
Prvih 10 koji se prijave za duhovno-energetsko čišćenje prostora tokom marta meseca dobiće Ađe oltar besplatno.

Ađe je energija novca, napretka i dobre sreće koju upotrebljavamo da aktivira i podrži naš unutrašnji osećaj blagostanja, da naše misaono-energetske procese i programe našeg unutrašnjeg bistva pokrene u smeru novca. Ađe je energija koja donosi novac, ali ne putem magičnih čekova iz univerzuma, nego buđenjem naših ideja za rad. Ađe nas pokreće da svoje talente sprovedemo u akciju i otvara nam prilike za rad, spajajući nas sa odgovarajućim saradnicima, radnim prostorom i drugim elementima potrebnim za dobre radne uslove. Na nama je da ih prepoznamo i upotrebimo. Ađe nas podržava da više volimo rad i da uživamo u njemu, a novac koji nosi blagostanje je rezultat toga. Novac je sam po sebi izraz energije. Ađe nas uči da ne budem robovi novca, nego da novac služi nama. Ađe aktivira novac da nam bude prijatelj koji voli naše društvo. Nekada je potrebno da ispoliramo i utreniramo sopstvenu energiju tako da bude privlačna za novac. Ađe radi na procesu privlačnosti unutar nas.

Iskoristite prolećnu akciju čišćenja prostora i obezbedite sebi Ađe oltar koji će u vaš dom unositi energiju blagostanja i napretka. Prijavite se na: mtakengen@gmail.com ili jsjovanov@gmail.com

Kada se posebno preporučuje čišćenje prostora:

  • Kad osećamo da smo napredovali, pa treba da se pobrinemo da i prostor energetski raste sa nama i podržava nas.
  • Kad se selimo u prostor u kome je neko živeo, da očistimo energetski zapis sudbina unesenih u prostor.
  • Kad potrebu za čišćenjem prostora intuitivno osećamo. Neki od znakova mogu biti: ako u prostoru ne spavamo dobro, odnosno, ne revitalizujemo se, depresivni smo, bez kreativne snage…
  • Razgovor sa mudrošću Ifa (duhovno usmerenje) može pokazati da je potrebno očistiti prostor.
  • Ako osetimo prisutnost entiteta, mrtvih i drugih opterećujučih energija.
  • Ako se dešavaju čudne stvari u prostoru, odnosno, okruženju.
  • Možemo se odlučiti za ciklično energetsko čiščenje prostora, na primer, jedanput godišnje, jer znamo da svi koji tamo živimo unosimo zasićenje, teške informacije iz okruženja, s posla…

Načini čišćenja

Postoji više načina energetskog čiščenja prostora, zavisno od izazova, nivoa zasićenosti, odnosno, energetskog opterećenja. Preporučljivo je da se način čišćenja proveri na konsultacijama sa Ifa mudrošću, koja će pokazati da li treba raditi specifične oberde, da li je potrebno raditi s energijom predaka i slično.

Čišćenje prostora možemo uporediti sa čovekom i njegovom vitalnošću. Ako nastupi bolest ili nastane rana, treba adekvatno reagovati. Svako čiščenje je okej. Ali, za uspešnost postupka, amplituda pristupa ipak mora biti adekvatna izazovu. Ako je, na primer, bolest akutna, traba je lečiti u skladu sa tim. Isto je i je sa prostorom. I prostor može biti bolestan.

Šta možete sami

Napravite generalno čiščenje prostora, odstranite stare stvari koje dugo nisu upotrebljavane, prekrečite stan, okadite ga (upotrebite kadulju, timijan ili neku drugu esenciju za čiščenje prostora), a uz to premestite pokućstvo da se energija počne kretati.

Imajte u svesti da duhovno i energetski treba stalno negovati oazu svog mira, svoju bazu i centar svoje revitalizacije. Vaš dom mora biti vaš dom, ne samo prostor gde se spava. Mora biti vaše utočište, mora imati svoj mir. U domu treba da se osećamo dobro i udobno; ne misli se na udobnost vaše postelje, niti na tu vrstu udobnosti, nego na udobnost koju dom nudi duši. To su međusobni odnosi – sa partnerom, sa komšijama, sa prijateljima – naš sopstveni osećaj. Unosite u svoj dom fokusirano, putem meditacije, energiju mira i harmonije. Zahvalite univerzumu što imate svoj prostor, svoje mesto pod suncem.

Ifa poznaje više postupaka pročišćavanja prostora, zavisno od situacije i težine energija

Na konsultacijama sa energijom mudrosti Ifa (spiritualnoj orijentaciji) pokaže se da li je potrebno napraviti temeljni ebo (pročiščavanje), pa sveštenik uradi energetsko pročiščavanje na licu mesta. Ponekad je potrebno raditi i sa ostacima mrtvih duša iz prošlosti, posebno u starim zgradama. Neki su domovi, čak i celi gradovi, sagrađeni na mestima gde su sahranjivani mrtvi. Tad dolazi do kolektivnih problema: zavisnosti, bolesti, preranih smrti… To su kompleksniji postupci koji zahtevaju pristup sveštenika koji je za to osposobljen.

Uputstva za pročišćavanje sa pripremljenom esencijom

Postupak je jednostavan i preporučljiv za lakše energetski opterećene prostore. Iyeri-osun (prah koji ima sposobnost transformacije) energetski je pripremljen i programiran da transformiše sve destruktivne energije (bolesti, zbunjenosti, neuspeha, preranih prekida…)

Prah posipate po kući (kancelariji, drugom prostoru). Prstohvat je dovoljan za celu kuću. Ostavite ga nekoliko minuta ili duže, a nakon toga običnom metlom treba da pometete ceo prostor. Radite to fokusirano, kao meditaciju, da time pročišćavate prostor i da metlom iznosite sve negativne energije iz kuće.

Smeće skupite i odnesite do mora ili do reke. Kad priđete vodi, uradite to ritualno, sa poštovanjem. U sebi ili glasno zamolite reku/ more da odnese na put bez povratka sve negativnosti vašeg doma, sve što uništava harmoniju, sreću, zdravje, ljubav u vašem prostoru. Neka sve negativno transformiše u harmoniju. Nakon toga, sa molbom i zahvalnošču unutar sebe predajte (bacite) sakupljeno smeće vodi.

Napomene

Smećem se smatra sakupljena prašina, a ne brdo smeća. U slučaju da je kuća u velikom neredu i puna smeća, papira, velikih komada otpada, kuću prvo fizički pospremite i smeće deponujte gde je tome predviđeno mesto (kontejneri, deponije). Ritual izvedite nakon toga, kad skupite samo poslednji sloj prašine.

Ovo je skraćeni postupak, koji možete izvesti sami. Pravilan i celokupan postupak uključuje dodatne faze, koje mora izvesti sveštenik. Priprema esencije je individualna i zasnovana na konsultacijama sa Ifa (energijom mudrosti). Koliko puta i koliko učestalo bi trebalo počistiti kuću takođe je pitanje za Ifa. Kad se urade sva čiščenja i sakupi svo smeće, smeće se donese svešteniku, koji dodatno energetski radi na njemu, nakon čega se smeće odnosi u more.

Opisani postupak je ritual, zato ga izvedite u miru i koncentrisano. Preporučuje se da budete obučeni u belo, barem u fazi kad smeće odnosite do vode. Bela boja je simbol čistine i novog početka.

Kad je energetska opterećenost intenzivnija, to zahteva kompleksniji postupak, pa potražite specijalistu. Pročiščavanje prostora možete naručiti na: mtakengen@gmail.com ili jsjovanov@gmail.com